Top Menu

Menu

Levertijd max 3 dagen (NL)

Bezorgen (NL) tot 10kg €7,50

Veilig betalen: iDeal, PayPal (NL)

Veel is voordelig

Wat betekent tapas?

tapasTapas zijn kleine hapjes die samen een maaltijd vormen of gewoon lekkere hapjes voor bij de borrel.

Tapas maken de sfeer. Iedereen kan kiezen wat ze willen eten en hoeveel ze willen eten zonder vast te zitten op een plek. Lekker rondlopen en met iedereen contact maken. Het heerlijke om tapas te serveren is dat je het zo eenvoudig of juist zo duur kan maken zoals je zelf wilt. De sfeer is altijd relaxed!

Wat betekent het woord tapas?

Tapas is een Spaans woord voor aperitiefje. Tapas komt van de Spaanse woord ‘tapar’ dat bedekken betekent. Vroeger bedekte men met een stuk brood een drankglas tegen vliegen en andere insecten.

Ook wordt vaak verteld dat de bars altijd zo overvol waren dat je de tapas op het glas moest zetten omdat er verder geen plaats meer was op de tafel.

Hoe het nu in elkaar zit, maakt niet zo veel uit – tapas eten is een ontzettend gezellige manier om samen met familie en vrienden te zijn.

Tapas tussen lunch en diner

Spanjaarden dineren vaak tussen 21.00 en 24.00. Omdat er zoveel tijd zit tussen de lunch en het diner kunnen ze de maag vullen met een hapje en een glas Spaanse wijn (of twee).

Pintxos

In Baskenland is ‘pintxos’ een andere benaming voor tapas. De basken prikken de pinxos met prikkers zodat het hapje bij elkaar blijft. Het aantal prikkers geeft bovendien aan hoeveel iemand heeft gegeten waardoor het makkelijk afrekenen is in een restaurant.

Ben je op zoek naar heerlijke tapas voor bij de borrel? Neem dan eens een kijkje in onze shop!

Comments are closed.
Translate »