Top Menu

Menu

Levertijd max 3 dagen (NL)

Bezorgen (NL) tot 10kg €7,50

Veilig betalen: iDeal, PayPal (NL)

Veel is voordelig

Over Arca Delicia

Over Arca Delicia

Arca Delicia is gespecialiseerd in culinaire kwaliteitsproducten uit Spanje en Latijns-Amerika. Wij leveren zowel samengestelde boxen als individuele producten naar keuze.

Missie

Onze missie is om nieuwe en exclusieve smaaksensaties uit Spanje en Latijns-Amerika te introduceren op de Nederlandse markt. Wij willen u middels onze producten verbinden met familie en vrienden. Daarom bieden wij rijke informatie over de herkomst van onze delicatessen en willen wij u inspireren tot een nieuwe kijk op de Spaanse keuken. Neem de tijd, en ontdek onze exclusieve smaaksensaties uit Spanje en Latijns-Amerika!

De Arca Delicia Familie

Arca Delicia is een start-up familiebedrijf dat is opgericht door de familie Parqui. Met een lange culinaire geschiedenis, unieke culturele achtergronden en een internationale mind-set, is de familie Parqui klaar om te beginnen aan dit prachtige avontuur boordevol smaak!

Arca Delicia Familie

De familie Parqui is trots op hun Spaanse en Latijnse-invloeden en wil van iedere maaltijd een culinair feest maken. De liefde voor de Spaanse en Latijnse keuken zit bij deze familie diep geworteld. Ze delen deze passie met u door u buitengewone delicatessen aan te bieden, waarvan u samen met vrienden en familie kunt genieten.

Arca-Delicia-Sebastiaan-Parqui

Sebastiaan 

Een zeer gedreven Nederlandse professional met een internationale achtergrond  en ervaring in senior posities in commercie, management en zakelijke dienstverlening .  Samen met zijn vrouw Valentina heeft hij 15 jaar lang in Spanje gewoond en internationaal gewerkt vanuit daar.  Tijdens deze jaren heeft hij een enthousiasme ontwikkeld voor de Spaanse keuken, cultuur en levensstijl.

Arca-Delicia-Sebastiaan-Parqui

Valentina 

Valentina is zeer klantgericht en heeft een passie voor gezonde voeding van hoge kwaliteit. Ze heeft een achtergrond in dienstverlening en economie en werkte lange tijd voor een biologische voedselorganisatie. Van oorsprong komt ze uit Panama en heeft daarom een warm hart voor de Latijns-Amerikaanse gerechten en de Spaanse keuken.

 

Arca-Delicia-Sebastiaan-Parqui

Isabelle 

Isabelle is de dochter van Sebastiaan en Valentina, geboren in Mallorca. Ze behaalde onlangs een International Bachelor in Media en Communicatie en zit boordevol passie en ambitie. Ze heeft ervaring in branding en een talent in creatieve vaardigheden, zoals grafisch ontwerp, fotografie en kunst. Ze houdt van koken en al het goede dat de Spaanse en Latijnse keuken te bieden heeft.

Parqui-Original-Weapon

Over Arca Delicia

Het Arca Delicia logo ligt dichtbij het hart van de familie Parqui. Het is een gemoderniseerde versie van het originele Parqui familiewapen. In een boek van Myriam Greilsammer; 'Een belofte voor het paradijs', is veel geschreven over dit bijzondere familiewapen:

'Een belofte van het Paradijs'

  • Een verhaal over een Italiaanse patriciërs familie in de late Middeleeuwen. De familienaam is afkomstig van de familie Porchini. Later veranderde de naam in Porquin, waarna het uiteindelijk werd ingekort tot Parqui.
  • Drie broers uit Chieri, Italië, die samen een avontuur begonnen. Fransesco, Bernardino en Luigi uit de familie Porchini vertegenwoordigen de drie sterren in het logo.
  • Chieri (Piemonte) is al eeuwen bekend om zijn rijke truffels. In de middeleeuwen vond de familie Porchini truffels met behulp van tamme wilde zwijnen. Het wilde zwijn in het Wapen vertegenwoordigt dit stuk familiegeschiedenis.
  • In de late middeleeuwen besloten de drie broers naar Nederland te verhuizen. Ze zochten naar fortuin in de Lagere Landen (Nederland/België), omdat hier de handel in volle bloei was.
  • De broers werden succesvolle zakenmannen en op 4 mei 1553 heeft keizer Karel de 5e (Carlos V) alle drie de Porchini broers tot de adelstand verheven.
  • De familie Porchini wordt tevens vermeld als Nobility in Chieri in de 17e eeuw.
  • In het document 'van de Nederlandse Leeuw van 1950' is de hele familielijn te vinden. Deze is bijgewerkt tot de geboorte van Robert Stephanus Gilles Parqui (1929), de vader van Sebastiaan George Parqui van Arca Delicia.
Translate »